De nieuwe watersport: Wingsurfen 

author
1 minuut, 59 tweedes Lees

Er is een nieuwe watersport aan gekomen in de lage landen. Wingsurfen is de nieuwe hit onder watersport fanaten maar wat moet je voor je zien met deze sport? Inderdaad de naam lijkt op windsurfen, maar lijkt de sport daar ook op? 

Wat is wingsurfen?  

Het is een sport die zeker lijkt op windsurfen, het is namelijk een kruising tussen windsurfen, kitesurfen en het welbekende golfsurfen. De voordelen van deze sport zijn vrij groot, de materialen van de sport nemen niet zoveel ruimte in beslag en het zeil is veel lichter dan bij de andere watersporten. Deze sport wordt eenvoudiger en toegankelijker genoemd. Voor het uitoefenen van de sport heb je een opblaasbaar zeil nodig (ook wel de wing genoemd), verder heb je ook nog een board nodig om op te staan.  Voor het board heb je verschillende keuzes, je kan namelijk beginnen met een SUP board. Als je iets meer ervaring krijgt kan je de sport ook uitvoeren op een windsurfboard of zelfs op een speciaal wing board.   

Op een wing board is een hydrofoil gemonteerd die ook te zien is op de afbeelding. Door deze draagvleugel kom je volledig boven het water uit. Omdat je hierdoor geen weerstand van het water hebt kan je deze sport al met weinig wind uitvoeren. Echt spectaculair voor beginners en experts dus! 

Helpt eerdere ervaring in andere sporten? 

Op veel plekken in Nederland kan je nu al de sport beoefenen maar moet je als beginner aan het werk als je wel al ervaring hebt in andere sporten? Het helpt zeker als je al ervaring hebt met windsurfen, golfsurfen of kitesurfen. Het is een combinatie tussen deze sporten dus de techniek van die sporten is ook vergelijkbaar. Ook helpt het als je ervaring hebt met wakeboarden. Dus als je daar al vaker mee oefent vind je deze sport misschien nog eenvoudiger.  Vind je het jammer dat het zomerseizoen al bijna voorbij is en vind je het te koud om deze watersporten in Nederland uit te voeren? Niet getreurd! Ook in de winter kan je nog een beetje ervaring op doen met een sport die vergelijkbaar is. Snowboarden helpt met het board gevoel en kan in de winter ook je helpen met de beginners techniek. Hier kan je eventueel een snowboard kopen om mee te oefenen. Veel sporten kunnen dus de ervaring ondersteunen, maar tip nummer 1 is gewoon proberen en starten!  

Vergelijkbare berichten