Handige tips om te SUP boarden

author
1 minuut, 31 tweedes Lees

Handige tips om te SUP boarden

SUP boarden is een geweldige sport. Zowel beginners als gevorderden beleven er prima een middagje plezier mee op het water. Wel zul je als beginneling flink moeten wennen aan het bord.

Je moet namelijk op een bepaalde manier je evenwicht bewaren. Bij deze een aantal tips om goed te SUP boarden.

Schaf de juiste kleding aan

Een goed begin is het halve werk. Ten eerste is het belangrijk om de juiste kleding te kiezen. Schaf voor het SUP boarden de volgende kleding aan:

– Zwemkleding
– Handdoek
– Fleecetrui (voor na het peddelen)
– Waterschoenen
– Zonnebrand
– Zonnebril

Stel je peddel op de juiste manier af

Een SUP board is niet compleet zonder een peddel. Je dient deze op de juiste manier af te stellen. Als dit niet gebeurt kom je waarschijnlijk amper vooruit op het water.

Leg je pols om het gedeelte waar je de peddel normaal vasthoudt. Schuif de peddel daarna dusdanig vooruit dat je hele arm gestrekt is.

Draai vervolgens de peddel vast. Als het goed is heb je de peddel nu goed afgesteld, en is het klaar voor gebruik.

Probeer je evenwicht te bewaren

Met een peddel alleen ben je er nog niet. Je zult namelijk nu je evenwicht op het board moeten zien te behouden. Het is belangrijk om eerst je knieën op het board te plaatsen.

Wanneer je dit doet val je er namelijk niet meteen vanaf. Peddel eerst een stukje terwijl je op je knieën zit. Daarmee raak je namelijk een beetje gewend aan het board.

Vervolgens kun je rustig gaan staan. Hopelijk blijf je in balans! De kans is groot dat je toch een keer in het water valt. Gelukkig is het tijdens een warme zomerdag juist heerlijk om een nat pak te halen. Succes!

 

 

Vergelijkbare berichten