Sup boarden in binnen- en buitenland

author
2 minuuts, 40 tweedes Lees

Oorspronkelijk komt supboarden uit Hawaii, hier werd ook het eerste sup board gemaakt door Jimmy Lewis. In 2005 kwam zijn eerste sup board op de markt en in 2007 waren de eerste races. Deze watersport werd een aantal jaar later ook steeds meer bekend in de VS en zoetjes aan verspreid de populariteit zich over de hele wereld. Zo ook in Nederland!

Sup boarden kan op vrijwel overal, zolang er maar water is. In ons eigen land zijn genoeg mogelijkheden, maar je kunt natuurlijk ook je sup board meenemen op vakantie.

In Nederland

In Nederland zijn genoeg mogelijkheden om te suppen. Dit kan zowel op open meren of waterplassen als in de zee, voornamelijk tijdens de warme zomerdagen is sup boarden een populaire watersport. Toch ben je niet afhankelijk van het seizoen, want ook in de herfst en winter is het mogelijk om deze watersport uit te voeren.

In de winter

Misschien klinkt het niet echt aantrekkelijk om in de koude wintermaanden het water op te gaan met je sup board, maar toch kan dit erg ontspannend zijn. Het belangrijkste is dat je je goed kleed zodat je niet onderkoeld kunt raken. Als eerste laag kun je gebruik maken van thermo-ondergoed, dit sluit goed aan op het lichaam en houdt je lekker warm. Daarover kun je een drysuit dragen. Het materiaal daarvan is ademend, winddicht, waterdicht en elastisch. Hierdoor blijft je lichaam warm. Als je op een rustig tempo over het water wil peddelen, of als het erg koud is, kun je onder je drysuit nog een fleece vest dragen. Op deze manier is het dus ook in de winter mogelijk om te suppen en te genieten van de prachtige natuur.

Op vakantie

De echte supboard liefhebbers nemen hun board het liefste overal mee naartoe, dus ook op vakantie! Met een opblaasbaar board is dit mogelijk. Deze varianten passen in een rugzak en zijn daardoor makkelijk mee te nemen. Je bent daarnaast geen extra geld kwijt om je sup board te vervoeren. Eenmaal op plaats van bestemming kun je gemakkelijk je sup opblazen en de zee in gaan. Wat is er nou fijner dan ook op vakantie genieten van je favoriete watersport?

Zorg op vakantie dat je ergens gaat supboarden waar het niet al te druk is, op deze manier heb je meer vrijheid in het water en zwemt er ook niemand in de weg.

Sup board huren

Mocht je geen eigen sup board hebben maar op vakantie wel graag willen suppen, dan is er altijd nog de optie om een board te huren. Omdat deze sport steeds populairder wordt heb je op steeds meer vakantiebestemmingen de mogelijkheid om een board te huren. Vaak is er bij deze verhuur ook de mogelijkheid om SUP lessen te nemen, mocht je een beginnende supper zijn is dit wellicht handig om te doen.

Suppen kan altijd en overal

Zoals je ziet kun je dus eigenlijk altijd en overal suppen, dat maakt deze sport ook zo leuk. Je bent niet afhankelijk van het seizoen, ondanks dat het een watersport betreft. Door je lekker warm te kleden kun je ook in de winter het water op. Daarnaast kan een opblaasbaar board gemakkelijk mee op vakantie of is er de mogelijkheid tot huren, ideaal!

Vergelijkbare berichten